Βιοσυντονισμός - Η λύση στην ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα

Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν δερματικές παθήσεις με ενοχλητικά συμπτώματα. Σ’ αυτές ανήκουν η ατοπική δερματίτιδα ή το λεγόμενο έκζεμα.


     Τι είναι όμως το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα;

     Είναι μια φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος με κύρια συμπτώματα
την ερυθρότητα και τον έντονο πολλές φορές κνησμό. Ακόμη, μπορεί να παρουσιάζει ξηρό δέρμα με απολέπιση, πρήξιμο του δέρματος, ροή υγρού και εφελκίδες.


     Ιδίως στα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα ο φραγμός του δέρματος δυσλειτουργεί και προκαλεί μεγάλη ξηρότητα, με φολίδες και κνησμό.

     Έχει παρατηρηθεί ότι οι γονείς με ατοπική δερματίτιδα είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά με ατοπική δερματίτιδα. Κάποια γονίδια και μεταλλάξεις σε αυτά φαίνεται να παίζουν κάποιο ρόλο. Με το μητρικό θηλασμό, βεβαίως, φαίνεται να παρέχεται σημαντική προστασία απέναντι σε αυτή την ασθένεια.

     Η πάθηση αυτή είναι αρκετά συχνή, αφού τουλάχιστον 15 με 20% των παιδιών εμφανίζουν ατοπική δερματίτιδα κάποια στιγμή κατά την παιδική ηλικία και μάλιστα από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Η συχνότητα εμφάνισης της, τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρο τον πληθυσμό είναι μεγαλύτερη σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

     Οι κυριότεροι παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι η έκθεση του οργανισμού σε ερεθιστικές ουσίες, αλλεργιογόνες τροφές, γύρη, μέταλλα, συντηρητικά, χρωστικές και αρωματικές ουσίες, καλλυντικά, χημικές ουσίες και φαρμακευτικά σκευάσματα, (όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν, αντηλιακά, κ.α.).

     Υπάρχουν βεβαίως και ισχυροί ψυχολογικοί παράγοντες, που μπορούν να πυροδοτήσουν μια τέτοια αλλεργική αντίδραση του οργανισμού, όπως είναι η ψυχολογική ένταση, προβλήματα αντιπαράθεσης, προβλήματα στον εργασιακό χώρο ή στο σχολείο, κ.α.

     Επίσης, άλλοι παράγοντες είναι οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, η εφίδρωση, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, η επιμόλυνση του δέρματος από μικρόβιο ή/και άλλες επιβαρυντικές καταστάσεις μέσα στο σώμα (π.χ. μύκητες στο γαστρεντερικό σύστημα).

     Αυτοί οι παράγοντες δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά μπορεί να το χειροτερεύουν.

     Η εμφάνιση της βλάβης συσσωρεύεται και προκαλεί τη φλεγμονώδη αντίδραση, το έκζεμα. Το δέρμα γίνεται υπερευαίσθητο και η επαναλαμβανόμενη έκθεση του στους αλλεργιογόνους παράγοντες μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία και να οδηγήσει σε άσθμα ή άλλη έντονη αλλεργική κατάσταση. 


     Η αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων γίνεται συνήθως με αντισταμινικά φάρμακα και κορτιζονούχες αλοιφές ή χάπια, με τα οποία βέβαια απλώς καταλαγιάζονται τα συμπτώματα και δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αυτό καθεαυτό. Επιπλέον, με τη χρήση αυτών, μπορεί να παρουσιασθούν άλλα προβλήματα υγείας, εξαιτίας των παρενεργειών που έχουν τα φάρμακα.    

     Έτσι λοιπόν, πολλοί ασθενείς στρέφονται προς τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπου στόχος είναι η εξάλειψη της ρίζας του προβλήματος με την εξισορρόπηση του οργανισμού σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο.

     Η μέθοδος βιοσυντονισμού (συσκευή Biomedis) προσφέρει την πιο αποτελεσματική θεραπεία σε ζητήματα δερματικής αλλεργίας.
 
     Καταρχήν εντοπίζονται και προσδιορίζονται τα αλλεργιογόνα, αλλά και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του ατόμου. Στη συνέχεια, ενεργοποιούνται η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και οι λειτουργίες αποτοξίνωσης του οργανισμού.  

     Εξουδετερώνονται όλοι οι επιβαρυντικοί μικροοργανισμοί, οι επιβαρυντικές ουσίες απευαισθητοποιούνται και εξισορροπείται η ψυχολογική και σωματική κατάσταση του ασθενή.

     Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συνολικά ποσοστά επιτυχίας είναι πάνω από 90%, στην αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα μας . Θα μπορέσετε να έρθετε σε επικοινωνία και με γιατρούς της ομάδας μας και να σας παράσχουμε μια εξειδικευμένη θεραπεία.

Πηγή: http://www.biomedis-technology.gr/2014/10/atopiki-dermatitida-ekzema-biosintonismos.html#ixzz3YuYMzkNq

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :