Το τοξόπλασμα και τα κατοικίδια είναι συνώνυμα; Υπάρχει λύση;

Πολλοί από εμάς φιλοξενούμε στον χώρο μας κάποιο κατοικίδιο. Τα ζώα , όπως και ο άνθρωπος , αποτελούν ζώντες οργανισμούς. Αρρωσταίνουν και αυτά όπως εμάς , ενώ παράλληλα μπορούν να είναι
επικίνδυνα και για την μετάδοση διάφορων ασθενειών στον άνθρωπο. Την φροντίδα του κατοικίδιου μας την έχουμε αναθέσει στον προσωπικό μας Κτηνίατρο , το θέμα είναι πως θα προστατέψουμε και τον δικό μας οργανισμό.

            Το σημερινό θέμα έχει να κάνει με μία ασθένεια η οποία είναι συνδεδεμένη με τα διάφορα κατοικίδια και ιδιαίτερα τις γάτες. Ο λόγος για το τοξόπλασμα , ένα παράσιτο το οποίο προσβάλλει το ανθρώπινο σώμα και μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο. Είναι όμως τα κατοικίδια τόσο επικίνδυνα ή μήπως υπερβάλουμε λίγο;

            Το τοξόπλασμα είναι ένα είδος πρωτόζωου , εδώ θα κάνουμε βέβαια λόγο για το είδος Toxoplasma Gondii ένα παράσιτο το οποίο συναντάται συνήθως στα κατοικίδια και μπορεί να προσβάλλει τον άνθρωπο. Το παραπάνω παράσιτο μπορεί να δημιουργεί αποικίες στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος και πιο συγκεκριμένα στον μυϊκό , στον νευρικό αλλά και στον εντερικό ιστό. Το τοξόπλασμα μεταλλάσσεται έως τρεις φορές , παίρνοντας τρεις μολυσματικές μορφές με τελικό ξενιστή την γάτα. Η ασθένεια προσβάλλει τα άτομα ή τα ζώα μέσα από την τροφή και πιο συγκεκριμένα από την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος ή λαχανικών και φρούτων τα οποία δεν έχουν πλυθεί καλά. Το κρέας του μοσχαριού αλλά και του χοιρινού έχουν ανεβασμένο κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο , κάτι το οποίο επιτάσσει μεγάλη προσοχή στο μαγείρεμα. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν έχει παρατηρηθεί μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μοναδική μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι αυτή από την μητέρα στο έμβρυο , με την αποβολή να είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Τα κόπρανα ενός μολυσμένου κατοικίδιου είναι επικίνδυνα καθώς αν καταφέρουν να έρθουν σε επαφή με το στόμα το παράσιτο μεταδίδεται. Για αυτό το λόγο η καθαριότητα των ζώων είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρέπει να αποφεύγουμε την επαφή των ζώων με την τροφή μας ή με σκευάσματα που χρησιμοποιούμαι για την τροφή ή το νερό μας.

            Από την στιγμή που το Toxoplasma Gondii είναι ζωντανός οργανισμός εκπέμπει και μία συγκεκριμένη συχνότητα. Οι διαγνωστικές συσκευές Βιοσυντονισμού είναι εύκολο να ανιχνεύσουν την συχνότητα αυτή , κάνοντας ακριβή διάγνωση για τον ασθενή. Ο προγραμματισμός των συσκευών γίνεται άμεσα και η θεραπεία μπαίνει σε εφαρμογή πάντα με την καθοδήγηση των γιατρών.

     Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την ομάδα μας.
Πηγή: http://www.biomedis-technology.gr/2015/02/toxoplasma-biomedis.html#ixzz3YtDVq4tE

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :